Allingåbro Motorfestival 2013

Allingåbro lagde igen veje og pladser til, da den årlige Motorfestival løb af stabelen i fantastisk vejr og som sædvanligt, med et meget blandet program.
Mød bl.a den 4 dobbelte Verdensmester den tyske stuntkører Chris Pfeiffer, som kunne få sin motorcykel til at danse på asfalten.
Se 4WD inde fra bilen og se børn fræse rundt på små motorcykler.
Alt det - og meget meget mere.

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Allingåbro Motorfestival skriver således:

4 dobbelt verdensmester til Allingåbro Motorfestival

Festivalen markerer sit 10 års jubilæum med et program, der er større end nogensinde.

Allingåbro Motorfestival fejrer sit 10 års jubilæum i år med intet mindre end en præsentation af en 4-dobbelt verdensmester. Det er den tyske stuntkører Chris Pfeiffer, der på sin BMW vil vise, hvad man slet ikke kan forestille sig er muligt at gøre på og med en motorcykel.
Chris Pfeiffer har optrådt over det meste af verden med sit fantastiske show, og han har netop optrådt ved et stort show i Pakistans hovedstad Islamabad for et tusindtalligt begejstret publikum.
”Jeg er sikker på, at publikum i Allingåbro vil blive lige så begejstret. Den mand kan simpelthen det mest utrolige, ja man tror næsten ikke sine egne øjne”, siger Hans Jørgen Hitz, som er en af arrangørerne bag festivalen.
Chris Pfeiffer giver sit show på drifting banen ved siden af Hovedgaden i Allingåbro, og måske bliver der også lejlighed til at opleve nogle af hans fænomenale stunts ned af Hovedgaden på drag racing-strippen!

Større end nogensinde
”Programmet på jubilæums-festivalen er større end nogensinde”, fortæller en anden af festivalens arrangører, Jens Olaf Hersom. ”I flere år har vi haft en afdeling af DM i tractor-pulling, som er det største af det største herhjemme, når det gælder den specielle sportsgren. Og i år udvider vi tractorpulling med ekstra cirka70 traktorer, så de mange entusiastiske tilskuere, der nyder når monstertraktorerne trækker den mange tons tunge slæde, får fyldt hele dagen med spændende konkurrencer”.

Da Allingåbro Motorfestival startede for 10 år siden var det med drag racing for motorcykler på Hovedgaden som trækplaster, og motor cykler og dragracing er stadig et værdsat programpunkt. En stor del af den danske elite viser sig frem på den østligste ende af Hovedgaden, som én dag er ændret til en drag racing strip med opvisning af mc, scootere og biler.

I det hele taget er det motorer i alle mulige afskygninger, der præsenteres på festivalen. Og publikum har selv mulighed for at prøve motorernes kunnen og fascination. Blandt andet kan publikum på festivalens hjemmeside købe en skrotbil og deltage i ”bilboksning” eller stockcar, hvor
det er den sidste overlevende bil, der vinder.

Ud at køre med de skøre
Publikum kan også komme en tur ”ud at køre med de skøre”, nemlig i drifting bilerne, som er et utroligt populært indslag, som festivalen introducerede for et par sæsoner siden.
Motocross opvisning, opvisning af super motard motorcykler og opvisning af, hvad firehjuls trukne biler kan præstere i vandhuller og på stejle skrænter, er andre populære indslag på festivalen.

Mens mor -og måske især far- begejstres over alle de mange forskellige motorer, udstillede amerikaner- og specialbiler samt motorcykler, kan børnene muntre sig i børnetivoliet, eller måske sammen med far eller mor tage en helikoptertur og se hele det imponerende festivalområde fra oven.
Publikum kan naturligvis forsyne sig med mad og drikke under festivalen, som også krydres med live musik om aftenen af ”Almost ACDC”.

Se mere om festivalen og Chris Pfeiffer på www.motor-festival.dk
Billedtekst: Den 4-dobbelte verdensmester, den tyske stuntkører Chris Pfeiffer giver opvisning i Allingåbro.

Få mere at vide om festivalen hos
Hans Jørgen Hitz tlf. 23729703 eller Jens Olaf Hersom 42801250.