Bakken Bears - Horsens IC 75 - 73 (18-17, 38-34, 52-54)

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Bakken Bears fik afværget den første HIC-matchbold ved at vinde 75-73 i den femte finalekamp. Kamp seks spilles allerede på fredag, og her har HIC igen matchbold.
Umiddelbart inden tip off blev der afholdt et øjebliks stilhed til ære for den 20-årige landsholdsspiller, Rasmus Glarbjerg, der døde tidligere på dagen i sit hjem i Belgien. Et dødsfald, der berørte en del af spillerne dybt.
Første periode var meget lige. HICs Brian Fitzpatrick startede glimrende ud med at score seks af sit holds første otte point, men trods udeholds føring på 6-2 og 8-4 blev Bears ved med at knokle. Allerede i første periode fik Bears ramt fire trepointskud – noget der har været holdets helt store problem i hvert fald i de første tre finalekampe. Thomas Lærke og Morten Sahlertz bragte Bears foran 12-11 og Maurice Acker fik udlignet til 15-15. Og Nicolai Iversen satte sit holds fjerde trepointscoring til 18-17 – stillingen efter første periode.
I anden periode kom Bears utroligt stærkt ud. 11 point i træk ændrede stillingen fra 20-21 til 31-21 efter ni point af Maurice Acker og to af Jo Harris. Bears fik holdets største føring ved 34-23. Efter en timeout kom HIC igen, især Marquis Addison bidrog offensivt med syv point i træk. Perioden sluttede med en kontroversiel scoring af Jo Harris i en situation, hvor HIC følte sig snydt for en 24-sekunders kendelse. 38-34 til Bears ved pausen.
I tredje periode var det HICs tur til at dominere – endda i en sådan grad at størstedelen af de omkring 2000 tilskuere frygtede at kampen nærmede sig sin afgørelse. Bearsanfører Nicolai Iversen måtte udgå med en skulderskade og HIC scorede periodens seks første point – alle fra straffekastlinjen.
I tredje periode viste Jonas Zohore sit enorme potentiale, da han scorede ti point og sammen Maurice Acker var eneste Bearsspiller på tavlen. Zohore scorede ti point og Acker fire, og selvom HIC vandt perioden 20-14, fik holdet ikke slået det afgørende forspring, der ellers nærmede sig ved 54-47.
Fjerde periode blev åbnet med en toer af Jo Harris og en treer af Thomas Lærke, der spillede sin bedste kamp i finaleserien. Bears-forspringet nåede op på 61-56 inden Marquis Addison ramte en treer. Jonas Zohore var imidlertid for alvor gået i gang med at spille. Tre scoringer i træk gav en føring på seks point (67-61) uden kampen dog var afgjort. Baye Keita og Vedran Borovcanin fik reduceret, men Lærke viste høj klasse ved at score til 69-65. Borovcanin var imidlertid ikke færdig og ramte en treer og selvom Lærke og Acker fik scoret til 73-68 var kampen langt fra afgjort. Skyler Bowlin ramte en treer, der hoppede tre-fire gange på ringen. Bears holdt hovedet koldt, undgik turnovers og fik sendt Maurice Acker på linjen. Acker scorede to straffekast, og selvom Borovcanin fik reduceret til sidst, fik Bears smidt bolden ind uden at blive fejlet til sejr 75-73.
Topscorer for HIC var Baye Keita, der scorede 16 point, mens Vedran Borovcanin scorede 15 point. Sidstnævnte supplerede med 11 rebounds.
For Bears scorede Jonas Zohore 23 point og han tog også 10 rebounds. Maurice Acker scorede 21 point – og så tog han fire rebounds og havde fem assists. Thomas Lærke scorede 12 point og Jo Harris 11 – og sidstnævnte supplerede så med 11 rebounds.
Finale seks spilles allerede på fredag – 48 timer mellem finalerne er meget lidt, og det bliver spændende hvilken effekt den korte hviletid får for de to hold.