Cross bag hjelmen, på motorcyklen og blandt tilskuerne

Da Odder Cross Klub er uden bane i Odder, foregår klubbens aktiviteter udenbys. Et par SPOTTERE fulgte klubben, og på trods af regnbyger og meget lidt sommer, blev det en god cross-dag. Masser af fart, konkurrence og jord stort set alle steder. En god stemning, masser af humør og gode pølser!

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Motocross:
Motocross er kørsel på motorcykel i varierende terræn, enten på permanente baner med mange sving, hop og evt. bakker, eller i nogle tilfælde på midlertidigt anlagte baner.

Der køres løb i forskellige klasser - afhængig af kørernes alder, erfaring og dygtighed. Endvidere køres i særlige micro- og minicrossklasser, opdelt efter alder og motor-/ maskinstørrelse.

Er motocross noget for dig?

Mange tror at motorcykelkørsel er noget med at sidde ned og bare gi´ gas. Det gælder absolut ikke en motorcykelsport som motocross.

Motocross er meget konditionskrævende, og du bruger alle - ja alle muskler i kroppen. Undersøgelser har faktisk vist, at denne sport er mellem de absolut mest krævende der findes, bl.a. kan præstationen for topkørere sammenlignes med superliga-fodboldspillere i aktion, blot kan motocrosskøreren ikke holde små pauser ind i mellem, men opretholder præstationen i op til en halv time, 2 -.3 gange i løbet af en løbsdag.

Træningen til motocross er derfor en kombination af forskellig fysisk træning - herunder løbetræning, mountenbike m.v. - samt køretræning på motocrossmaskinen.

Sporten kan naturligvis dyrkes på forskellige niveauer, men nogen træning skal påregnes.

Da en motocrossmaskine løbende kræver vedligeholdelse og reparation, er det en fordel at have nogen "teknisk snilde", det gør sporten billigst i længden.

Så hvis du kan lide udfordringer, fart og spænding, og, afhængig af dine ambitioner, vil ofre lidt tid til træning - ja så er motocross uden tvivl noget for dig. Og selvom sporten er individuel, så hersker der et godt kammeratskab blandt motocrosskørere, og også med tid til masser af hygge ind imellem.