Kender du Karl Johan og Torben Gang Rasmussen

Små 50 svampeinteresserede fik undervisning og underholdning for alle pengene (50,00 kr) da Torben Gang Rasmussen i aften ledte os rundt mellem skovens mangeartede svampe.
Alle kunne spises, men ikke alle skulle man regne med at overleve.
Næste tur:
tirsdag den 9. oktober
fra P-plads ved Bispelundvej 115 i Fløjstrup Skov.

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Aarhus Syd: Lige nu er skovene syd for Aarhus fyldt med mærkelige svampe, og artsrigdommen er forbavsende stor. Foldhatte, bruskbolde, koralsvampe, slørhatte og mælkehatte, blot for at nævne nogle grupper. Mange lugter sært. En har løglugt, mens andre lugter af camembertost, frugtkompost, rust, radise, gas eller skaldyr. Og deres former og farver appellerer til fantasi ud over det sædvanlige.

Ugens svamp hedder hjul-bruskhat. Den vokser i selskabelige klynger på tynde kviste, der ligger i skovbunden og bidrager til at nedbryde kvistene. Svampen får kvisten til at rådne, så stofferne på ny indgår i skovens kredsløb. Hatten er under 1 cm bred, og stokken er tynd som et hestehår og brunlig og sej.

Tag med på svampetur fra Skovmøllen med Torben Gang Rasmussen, naturvejleder i Aarhus, tirsdag 2. oktober kl. 17.00. Prisen er 50 kr. pr. deltager, og der er ingen tilmeldning.