Mangfoldighed Mejlgade 2012

Trods en bidende kulde og mange småbyger trodsede mange mennesker vejret, og travede gennem Mejlgade, som da de første SPOTTERE var på gaden, var i fuld gang med at blive klargjort til dagens store event.

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Dagens foto udvalgt af fotografen:

http://go-on.smugmug.com/Other/12-maj-2012/Dagens-Foto/22946803_HCVpRN

Følgende kan læses på nettet:
Mejlgade var i 2005 en gade, der blev udsat for racistisk motiverede overfald, der hærgede forskellige caféer, restauranter, institutioner og sågar mennesker. Medierne var med til at skabe et skræmmebillede af gaden, og folk udefra fik et negativt og ensidigt billede af Mejlgade.
På baggrund af disse hændelser, og med henblik på at ændre atmosfæren omkring Mejlgade, startede initiativet Mejlgade for Mangfoldighed. Arrangementet blev stiftet af gadens beboere, forretninger, institutioner og kulturelle aktører - alle med ønsket om at sætte fokus på Mejlgades mange positive sider.

Mejlgade for Mangfoldighed blev første gang afholdt på Danmarks befrielsesdag - d. 4. maj 2005, og arrangementet blev en markering med budskabet om mindre had og plads til mangfoldighed. Arrangementet har eksisteret lige siden, som en fast årlig begivenhed, hvor Mejlgade forvandles til en sprudlende farvepalet med rullegræs, konfetti, musik, kunst og kultur, og hvor alle er velkomne, både som aktør og som deltager.

I 2010 manifesterede Mejlgade for Mangfoldighed sig for alvor som en seriøs kulturel begivenhed og et samlingspunkt for hele Aarhus. Over 10.000 deltog på tværs af forskellige initiativer - fra kulturelle aktører og institutioner til beboere og almindelige festgladedeltagere. På baggrund af denne store opbakning blev der i 2011 udvidet, og gadefesten endte med at rumme over dobbelt så mange deltagere. Niveauet af de deltagende aktører blev ligeledes højnet, samtidig med at der blev endnu mere plads til at hylde mangfoldigheden.