Ramsløg og frisk PESTO

26.05.2013:Ramsløg indeholder 20 gange så mange C-vitaminer som citron, og ikke nok med at den er sund, den smager også rigtig godt - af hvidløg. Hvis du ikke kender ramsløg, kan du lugte dig frem til den, når den i maj blomstrer i fuldt flor.
Lige nu i Riskoven er er bunden totalt hvid af blomsterne. Pluk løs og tilbered blandt andet pesto

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Opskrift på Ramsløg-pesto:
3 pæne håndfulde ramsløgblade
70 gram friskrevet permasanost
70 gram pinjekerner (eller valnødder)
1-1 1/2 dl bornholmsk koldpresset rapskimolie
lidt salt
Det hele køres en gang i blenderen, og bruges til brødet eller salaten.
Og i aften er menuen Stegt Bornholmsk Unghane med smørvendte gulerødder og sauterede ramsløg!