Sølund 30 års jubilæum

Der blev hygget, danset og leget..til sølund i år..

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem

Tre junidage med musik, fællesskab og kærlighed

Sølund Musik Festival er verdens største musikfestival for mennesker med udviklingshæmning og deres ledsagere. Under visionen om musik og kærlighed til alle, besøger omkring 20.000 mennesker - inklusive de frivillige medhjælpere og sponsorer og legekammerater - hvert år festivalen, der har til huse i Landsbyen Sølund i Skanderborg.

Sølund Musik Festival skruede op for musikken og kærligheden første gang i 1986. Idéen til festivalen fik en håndfuld medarbejdere i Landsbyen Sølund, der er et bo- og aktivitetstilbud til mennesker med betydelig udviklingshæmning og andre handicaps. En efterårsdag året før var en gruppe medarbejderne lige kommet hjem fra et inspirerende - men noget teoretisk - kursus om handicap og seksualitet.

Ét er teori, noget andet er praksis

"Jamen så sad de der og tyggede drøv på kurset over en pilsner," fortæller festivalleder Lasse Mortensen. Han forsætter: "Og 'praktikerne' var jo frustrerede over, at ét er teori, men hvordan fik man noget praksis igang. Hvordan kunne der skabes det der sted, hvor vores beborer kunne mødes med andre - have det sjovt - få fælles oplevelser - få venskaber og måske få "kæresteskaber?""