Food Festival 2016
Der kommer flere billeder i denne seriei løbet af weekenden ... - Så følg med..Food Festival er en innovativ madfestival. Der har en ambition om at skabe et sansefyldt folkeevent med fokus på den gastronomiske, nordiske madkultur. De samler nogle af de mest betydningsfulde nordiske avlere, kokke og producenter og forsøger gennem disse at skabe spændende mad debatter og erfaringsudveksling. Desuden er det Deres mål at være aktive formidlere og udbrede kendskabet til de nordiske råvarer national såvel som internationalt.
2012 går en gruppe innovative sjæle sammen om at skabe Food Festival. Ideen udspringer fra nonprofitorganisationen Food Organisation of Denmark, hvis mål er at promovere og udvikle dansk og nordisk mad og gastronomi. Festivalen er den første af sin slags i Danmark og får allerede fra første år stor opbakning med et besøgstal på 27.000 på Tangkrogen i Aarhus.
Med et positivt resultat i 2012 har Food Festival et godt fundament at bygge videre på i 2013. Folk viser stor interesse for festivalen, og den store efterspørgsel giver Food Festival vokseværk. Pladsen udvides, og nye områder inddrages. Derudover bliver Food Festival arrangør af Hotdog DM, som kårer den klassiske og den moderne hotdog samt kongen i begge kategorier.
På Food Festivals tredje år 2014 har festivalen cirka 1000 mennesker til en lang række brancheaktiviteter. Food Festival afholder brancheaktiviteter som Økoprisen 2014, Salling Fondens Fødevarepris, Innovation Walk, Horesta Masterclass med mere. Derudover afholder Food Festival sin hidtil største workshop med 400 deltagere, som Claus Meyer står i spidsen for.
I 2015, Food Festivals fjerde år, formår Hotdog DM at sprænge alle rammer, og der bliver samlet 228.000 kroner ind til Børnefonden. Det er mere end en fordobling fra sidste år. Derudover var der besøg fra både Brødrende Price, Prinsgemalen og 300 børn, som deltog i Madmodsløbet.
Medie: Foodfestival (infoside)