Jysk Væddeløbsbane 15.01.2012

Jydsk Væddeløbsbane blev 80 år i 2004. Mangt og meget er sket på selve anlægget, siden de første væddeløb så dagens lys ved Århus Stadion søndag den 29. juni 1924.
Arealer, hvor JVB er placeret, har faktisk altid været i offentlighedens søgelys. Det er ejet af Århus Kommune, og som sådan har væddeløbsbanen gennem tiderne været afhængig af lokalpolitikernes velvilje i forbindelse med de løbende forbedringer og langsigtede investeringer.
Som tidligere nævnt lejede man tilbage i 20'erne arealet frem til 1944, og den lejekontrakt er naturligvis siden blevet forlænget flere gange. Den sidste forlængelse gælder frem til og med år 2030.
Op gennem årene har området appelleret til mange alternative forslag fra forskellig side til en anden anvendelse, og agurketidens avisartikler kommer næsten hvert år med nye forslag, som alle tager udgangspunkt i en udflytning af JVB.
Heldigvis er der stærke kræfter, som der synes noget andet, og der er således næppe tvivl om, at JVB stadig troner højt og flot i udkanten af Marselisborg-skovene, når vi i år 2024 skal fejre banens 100 Års-Jubilæum.
Og den umulig skråning er smukkere end nogensinde .....også i dag hvor vinteren med solen højt på himlen nød de hesteorienterede, løbene, hestene og ikke mindst hinanden

venstre pil : forrige billede
højre pil : næste billede
p : gå en side tilbage
n : gå en side frem